Tak Sangka! Gadis Manis Ini Berjaya Jana Pendapatan Dengan Bisnes di Shopee Sehingga RM 110,758.50 Dalam Masa Lebih Kurang 6 Bulan Sahaja!

buat bisnes di shopee

Nak tak saya tunjukkan cara-cara untuk tambah pendapatan dengan buat bisnes di Shopee?

Buat secara online je. Dari rumah pun boleh. Tak perlu sewa kedai.

Bagi yang baru nak mula berniaga online, memang digalakkan untuk mula buat bisnes secara sambilan di Shopee.

Apa yang best sangat jual barang di Shopee?

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Kalau nak tahu, Shopee adalah salah satu marketplace yang semakin popular di Malaysia; nombor dua selepas Lazada dan semakin hari, semakin popular.

Kalau tak percaya, boleh baca kat sini:

Carian di Shopee meningkat dan Shopee a rising competitor

Untuk fakta, walaupun laman web Shopee ini baru sahaja berumur 2 tahun di Malaysia, tetapi semakin digemari oleh rakyat Malaysia. Lihat sahaja trend carian di Google, pada Mac 2018 terdapat lebih 2 juta warga Malaysia membuat carian dengan kata kunci Shopee.

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Trafik yang sangat tinggi!

Boleh nampak tak? Ada peluang yang besar untuk buat keuntungan dengan buat bisnes di Shopee.

Bayangkan dapat trafik yang sebegitu tinggi melihat barang yang anda jual.

Kalau 1% yang membeli pun, dah boleh jana pendapatan yang lumayan di Shopee.

Selain trafik yang tinggi, ada satu lagi sebab kenapa anda tak patut lepaskan peluang buat bisnes di Shopee.

Jual barang di Shopee adalah PERCUMA! FREE!

Ya, PERCUMA! Buat masa sekarang, pihak Shopee tak kenakan apa-apa caj pun.

Anda boleh jual seberapa banyak barang yang anda mahu di Shopee, nak iklankan barang sampai beribu banyak pun boleh.

Yang bestnya, apabila barang terjual pun, Shopee tak ambil apa-apa komisyen. 100% untung adalah milik anda. Shopee tak kenakan apa-apa bayaran pun.

Ibaratnya, berniaga di Shopee ini, macam berniaga di pasar raya besar secara percuma.

Orang yang datang ramai, tempat eksklusif, cantik, tetapi tak perlu bayar apa-apa sewa.

Best kan?

Oh ya, ada satu lagi yang best juga apabila berniaga di Shopee ini.

Shopee sekarang ada buat kerjasama JV dengan pihak PosLaju.

Jadi, khas untuk penjual di Shopee, boleh dapat rebat PosLaju.

Maksudnya, pembeli boleh dapat free shipping, penjual pula boleh dapat rebat PosLaju. Apabila dapat jualan, boleh terus print borang PosLaju, terus boleh pos barang tersebut. Tak ada kena bayar pos apa-apa pun.

Haa, dah lah berniaga di Shopee free, ramai orang yang datang, ditambah pula PosLaju free. Jimat kos postage. Ini namanya untung berganda-ganda.

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Best ke sangat best?

Senang cerita, memang sangat rugi kalau tak ambil peluang jana pendapatan dengan bisnes di Shopee!

Tapi, betul ke boleh buat untung dengan bisnes di Shopee? Ke sembang je lebih?

Nah! Saya tunjukkan beberapa bukti kejayaan mereka yang berjaya jana pendapatan dengan bisnes di Shopee.

“Gadis manis ini buat jualan RM 110,758.50 dalam masa 6 bulan sahaja!”

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Tanpa keluarkan sebarang modal, gadis ini buat jualan sehingga 6 angka di Shopee.

Biar betul tak keluar modal langsung?

Ya, sebab gadis ini berniaga di Shopee dengan hanya buat dropship sahaja. Anda boleh menjual sesuatu produk tanpa perlu membeli stok terlebih dahulu pun jika buat secara dropship.

“Bisnes di Shopee boleh buat secara sambilan je”

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Kalau anda dah kerja, tak perlu berhenti kerja pun untuk buat bisnes di Shopee ni.

Bisnes ni sangat sesuai untuk buat secara part time sebagai pendapatan tambahan sebab anda tak perlu habiskan waktu kerja untuk reply pm atau whatsapp customer.

Bak kata Tuan Afi Aisamudin, memang senang nak buat jualan di Shopee. Tak perlu susah-susah nak bersoal jawab dengan customer. Orang terus beli je.

Ini adalah antara hasil jualan yang beliau buat. Secara part time je tu!

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

“Bisnes di Shopee sesuai untuk yang baru nak mulakan bisnes online”

Kalau anda masih baru nak cuba buat bisnes online, Shopee adalah satu marketplace terbaik untuk bermula.

Macam yang diterangkan kat atas tadi, dah lah daftar percuma, tak ada sebarang caj dikenakan, trafik pun tinggi.

Memang mudah nak dapatkan jualan. Sangat mudah!

Tak percaya?

Tengok bukti ini:

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Puan Ira ini, saje cuba-cuba listkan barang di Shopee. First time!

Tapi, terkejut apabila beberapa hari lepas tu, dah ada orang nak beli.

Nampak tak? Senang kan menjual di Shopee ni?

“Suri rumah sepenuh masa buat jualan RM 7,136.40 dalam masa 9 hari di Shopee”

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Suri rumah sepenuh masa yang menjaga dua orang anak ekzema tak pernah putus asa walaupun pergerakan beliau terbatas untuk berniaga.

Tapi, beliau tekad untuk terus berjuang menambahkan pendapatan keluarga. Dengan hasil usaha yang gigih, beliau dapat jana pendapatan dengan bisnes di Shopee sebanyak RM 7,136.40!

Itu pun, dalam masa 9 hari sahaja!

Rugi besar jika anda tak rebut peluang besar ini!

Nampak tak?

Dengan kelebihan yang ada, dengan potensi yang besar, memang sangat RUGI kalau tak ambil peluang jana pendapatan dengan buat bisnes di Shopee!

Semua orang boleh buat.

Tak kira orang baru, mahu pun orang yang dah ada bisnes sendiri.

Nak tahu bagaimana nak buat bisnes di Shopee?

Jom, saya tunjukkan langlah demi langkah. Step by step.

Langkah #1 – Pergi ke laman web Shopee di shopee.com.my, kemudian klik Sign Up untuk daftar akaun. Masukkan nombor telefon, dan klik butang Send Verification Code.

Shopee akan hantar Verification Code ke handphone anda. Masukkan code yang diberikan tersebut untuk pengesahan.

Selepas itu, masukkan maklumat-maklumat lain yang diminta. Klik butang SIGN UP.

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Langkah #2 – Selepas dah siap daftar akaun dengan Shopee, boleh klik butang Login untuk login ke akaun Shopee anda.

Klik pada Seller Centre.

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Anda akan dibawa masuk ke dashboard kedai online anda di Shopee. Di sinilah pusat pengurusan kedai anda di Shopee.

Kemudian, klik pada Shop Setting seperti gambar di bawah:

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Langkah #3 – Sekarang, anda perlu lengkapkan semua butiran tentang kedai online anda di Shopee. Masukkan nama yang sesuai, pilih gambar yang menarik.

Paling penting, masukkan maklumat Bank Account/Card supaya nanti dapat terima bayaran hasil jualan.

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Langkah #4 – Selepas dah siap masukkan details berkenaan kedai online anda, sekarang anda dah sedia untuk listkan barang jualan.

Mula-mula, klik pada icon My Products di dashboard anda, seperti gambar di bawah:

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Kemudian, klik pada Add New Product untuk masukkan barang yang anda nak jual:

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Masukkan nama barang, deskripsi barang dan letakkan gambar barang yang dijual tersebut. Klik Publish. Siap!

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Ulang lagi untuk barang-barang yang lain pula.

Senang kan?

Sementara tunggu ada pelanggan nak beli, boleh buat kerja lain.

Tak perlu susah-susah buat marketing, iklan atau sebagainya.

Tapi…

Nak jual barang apa ye di Shopee?

Bagaimana nak proses penghantaran barang di Shopee?

Bagaimana pula nak terima bayaran daripada Shopee?

Haa, saya tahu. Mesti ini soalan-soalan yang anda akan tanya, kan?

Usah risau. Usah bimbang.

Kalau anda berminat dan serius nak jana pendapatan dengan buat bisnes di Shopee, saya sarankan untuk dapatkan pakej panduan Channel X Pro yang dihasilkan oleh rakan saya, Tuan Zainol Rashid.

jana pendapatan dengan bisnes di shopee

Beliau dulu merupakan seorang kapten tentera. Tapi, sekarang dah berhenti sebab beliau berjaya jana pendapatan lumayan hasil buat bisnes bukan sahaja di Shopee, tetapi juga di Lazada, 11Street dan Lelong.

Sebelum ini, beliau banyak anjurkan seminar dan bengkel untuk ajar orang lain tentang cara mulakan bisnes di Shopee, Lazada, 11Street dan Lelong.

Sekarang, hasil pengalaman dan kepakaran beliau, beliau pakejkan dalam pakej panduan Channel X Pro.

Apa itu Channel X Pro?

channel x pro

Secara ringkasnya, Channel X Pro adalah pakej panduan PALING LENGKAP yang akan ajar anda tentang cara mulakan bisnes di Shopee, Lazada, 11Street dan Lelong.

Semua ini adalah marketplace yang popular di Malaysia.

Ini adalah perkara-perkara yang diterangkan oleh Tuan Zainol Rashid dalam Channel X Pro:

  • Panduan cara mendaftar dan syarat-syarat untuk mula bisnes di Shopee, Lazada, 11Street dan Lelong
  • Fungsi-fungsi secara terperinci di seller dashboard laman jualan setiap marketplace
  • Cara membina listing produk jualan anda, berserta tips untuk menarik perhatian bakal pembeli
  • Panduan memproses tempahan dan membuat penghantaran barang jualan selepas tempahan diterima
  • Sistem kewangan bagi setiap marketplace; kalau tak faham, susah nak dapat bayaran hasil jualan nanti
  • Panduan meningkatkan hasil jualan dengan menggunakan fungsi-fungsi khas di setiap marketplace
  • Masalah biasa yang boleh berlaku di setiap marketplce dan cara mengatasinya
  • Pengalaman dan tips sepanjang bertahun-tahun beliau jana pendapatan dengan buat bisnes di Shopee, Lazada, 11Street dan Lelong
  • Cara buat bisnes secara DROPSHIP dan PRE-ORDER supaya dapat mula dengan modal yang rendah

Dan yang PALING EKSKLUSIF, beliau kongsikan bagaimana dengan hanya menggunakan laman web X, beliau kawal semua kedai online beliau di Shopee, Lazada, 11Street dan Lelong secara serentak.

Hebat betul!

Saya jamin, selepas anda baca Channel X Pro, anda akan lebih yakin untuk mula berniaga sama ada di Shopee, Lazada, 11Street mahu pun Lelong.

Dengan adanya bimbingan daripada pakej panduan ini, anda tidak akan tersesat jalan.

Nak tahu lebih lanjut tentang pakej panduan ini, boleh baca di sini: Channel X Pro – Panduan cara jual barang di Lazada, Shopee, 11Street & Lelong

Saya berminat! Bagaimana nak dapatkan Channel X Pro?

Buat masa sekarang, Channel X Pro boleh didapati pada harga

RM 149.70 SAHAJA!

(sah sehingga 31 Mei 2018 sahaja)

Sebenarnya, sebelum ini, saya dapatkan pakej panduan ini pada harga yang lebih murah.

Tapi, apabila dah dapat permintaan tinggi, dah makin hot, Tuan Zainol Rashid naikkan harganya sesuai dengan isi kandungannya yang padat dan lengkap.

Mungkin selepas ini harga akan dinaikkan lagi jika ada tambahan konten-konten baru.

Jadi, sebelum harga dinaikkan lagi, saya sarankan anda dapatkan Channel X Pro sekarang juga pada harga RM 149.70 SAHAJA!

Klik pada gambar di bawah sekarang:

channel x proUntuk review lengkap Channel X Pro, klik di sini untuk baca: Channel X Pro – Panduan cara jual barang di Lazada, Shopee, 11Street & Lelong

……………………

Jika anda mempunyai sebarang persoalan atau menghadapi masalah semasa membuat tempahan Channel X Pro, boleh hubungi saya di 013-9798719 atau terus klik di sini http://panduancxpro.wasap.my/

……………………