Pendapatan

Panduan Affiliate Method Rahman Basri: Buat Duit Dengan Affiliate

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliateDah dapatkan Panduan Affiliate Method daripada Tuan Rahman Basri?

Kalau belum, anda patut baca review saya tentang panduan hebat ini.

Seperti yang saya selalu cerita, saya sangat suka buat duit dengan affiliate, dan affiliate merupakan cara utama yang saya buat untuk jana pendapatan tambahan sekarang.

Berbanding dengan jual produk sendiri, promosikan produk affiliate lebih mudah sebab kita tak perlu penat-penat cipta produk, uruskan tempahan dan buat penghantaran.

Cuma perlu promosikan produk affiliate itu sahaja, yang selebihnya dikendalikan oleh pemilik produk itu sendiri.

Lagi pun, untuk promosikan produk affiliate boleh dilakukan secara online sahaja, tak kisah nak guna laman web, blog, Facebook, Instagram, twitter, semua boleh di hujung jari sahaja.

Tak kisah produk digital atau fizikal yang dipromosi secara affiliate, kedua-duanya boleh dijadikan sumber pendapatan asalkan tahu cara promosi yang betul.

Jadi, kalau berminat nak belajar cara buat duit affiliate yang betul, saya sarankan untuk belajar daripada Panduan Affiliate Method yang dihasilkan oleh Tuan Rahman Basri.

Bagi sesiapa yang masih belum kenal Tuan Rahman Basri, beliau merupakan antara sifu, otai dan pakar affiliate marketer yang selalu berjaya dan menjadi rujukan orang lain.

Beliau banyak menghasilkan panduan-panduan berkaitan affiliate dan bisnes, antaranya Kursus Affiliate, Panduan Inbox Cash dan Sistem Jualan Pro.

Di samping itu, beliau juga banyak menganjurkan bengkel untuk mengajar orang ramai berkenaan bisnes dan affiliate.

Kalau nak follow dan dapatkan tips percuma daripada Tuan Rahman Basri, boleh ikuti beliau di FB Profile, FB Page atau blog Rahman Basri.

Yang terbaru, beliau hasilkan Panduan Affiliate Method sebagai panduan terbaru dan terkini cara buat duit dengan affiliate yang berkesan.

Jom ikuti ulasan dan review saya berkenaan panduan terbaru ini.

nduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

Review Panduan Affiliate Method Rahman Basri

Secara ringkasnya, Panduan Affiliate Method adalah siri panduan video yang menunjukkan cara jana pendapatan melalui affiliate dengan menggabungkan teknik story-content, email dan facebook marketing.

Ketiga-tiga teknik ini sememangnya terbukti berkesan untuk promosikan produk affiliate.

Saya sendiri pun memang gunakan ketiga-tiga teknik yang diajar di dalam panduan ini, dan hasilnya memang lumayan.

Panduan ini mengandungi 24 buah video yang dipecahkan kepada 6 modul.

Jom kita lihat setiap modul di dalam panduan ini.

Modul #1 – Pengenalan teknik Affiliate Method

Bagi saya, modul #1 ini adalah yang paling penting dan isi utama dalam panduan ini.

Dalam modul ini, diterangkan dengan sepenuhnya tentang game plan, blue print atau secret recipe teknik Affiliate Method.

Modul ini mengandungi 7 video; 6 video menerangkan tentang flow teknik jana pendapatan dengan affiliate menggunakan teknik Affilliate Method daripada fasa 1 hinggalah fasa 4.

Satu video lagi adalah video action plan, yang mana menunjukkan kepada pembeli tentang langkah-langkah dan perkara-perkara yang perlu dilakukan seterusnya.

Dengan adanya action plan ini, pembeli tidak ditinggalkan terkapai-kapai tak tahu nak buat apa.

Hanya perlu ikut action plan yang disediakan supaya pembeli tidak ketinggalan menjana pendapatan menggunakan teknik Affiliate Method.

Modul #2 – Blog percuma

Seperti yang saya tulis di awal tadi, salah satu teknik Affiliate Method adalah story-content marketing.

Teknik atau strategi ini adalah strategi evergreen dan sangat berkesan untuk menarik perhatian prospek.

Maklumlah, salah satu tujuan utama orang ramai melayari Internet adalah untuk mencari maklumat atau content, jadi kita sediakanlah content juga untuk menarik mereka melihat produk yang kita promosikan.

Kaedah terbaik untuk menghasilkan dan berkongsi content adalah menerusi blog, sebab lebih mesra enjin carian seperti Google dan mudah dijumpai bakal prospek.

Nak hasilkan blog, boleh hasilkan blog percuma atau berbayar.

Dalam modul #2 ini, Tuan Rahman Basri menunjukkan cara hasilkan blog secara percuma menggunakan platform Blogger.

Tak perlukan modal pun, semua orang boleh hasilkan blog sendiri untuk berkongsi content menarik.

Tuan Rahman Basri tunjukkan dengan lengkap dari setup blog, tulis content dan masukkan borang opt-in untuk kumpul database prospek.

Modul #3 – Blog berbayar (optional)

Kalau dalam modul #2 ditunjukkan cara setup blog percuma, dalam modul #3 pula ditunjukkan cara setup blog berbayar menggunakan platform WordPress.

Bagi yang tak biasa dengan blog WordPress, modul ini memang untuk anda.

Dalam modul ini, ditunjukkan dengan lengkap dari langgan domain dan hosting, install WordPress dan cantikkan blog.

Memang banyak kelebihan menghasilkan blog guna WordPress, hanya yang pernah buat sahaja yang tahu.

Banyak theme blog yang menarik, mudah pasang plugin, lebih mesra SEO dan mobile-responsive; itulah kelebihan utama blog WordPress.

Rugi kalau tak belajar.

kandungan panduan affiliate method rahman basri

 

Modul #4 – Artikel

Modul ini khas berkenaan penulisan artikel atau pun content.

Bukan sahaja ditunjukkan cara menghasilkan artikel, malah diberikan tips dan rahsia menghasilkan artikel yang menarik dan bermanfaat untuk bakal prospek.

Semua orang boleh menulis, tetapi bukan semua orang boleh menulis artikel yang best.

Selepas tonton video-video dalam modul ini, pasti pembeli akan dapat banyak idea untuk menghasilkan content yang menarik nanti.

Modul #5 – Autoresponder

Selain story-content marketing, Panduan Affiliate Method turut memberi penekanan kepada satu lagi teknik evergreen iaitu email marketing menggunakan autoresponder.

Bagi yang belum tahu, autoresponder adalah tool yang biasa digunakan untuk mengumpul database prospek seperti nama, alamat emel dan nombor telefon.

Dengan autoresponder juga, kita dapat menghantar emel promosi atau follow up kepada prospek secara automatik; hanya perlu setting sekali sahaja dan emel-emel akan dihantar secara automatik kepada bakal prospek pada tempoh yang kita tetapkan.

Bak kata orang, money is in the list.

Jadi, dengan adanya autoresponder dan database prospek yang berkualiti, misi untuk buat duit dengan affiliate bukan lagi mustahil.

Dalam modul #5 Panduan Affiliate Method, lengkap ditunjukkan bagaimana cara langgan dan setup kempen autoresponder, membina landing dan thank you page serta menulis emel.

Tuan Rahman Basri turut mencadangkan satu sistem autoresponder yang baik dan murah yang boleh dilanggan, jika pembeli masih belum melanggan mana-mana sistem autoresponder.

Modul #6 – Facebook Ads

Selepas siap content blog dan setup kempen email marketing, langkah seterusnya adalah untuk tarik trafik atau prospek ke blog yang dibangunkan tadi supaya membaca content dan memasukkan emel ke dalam borang opt-in yang disediakan.

Antara cara paling mudah untuk tarik prospek adalah menerusi iklan di Facebook, atau lebih dikenali sebagai FB Ads.

Dalam modul terakhir ini, pembeli akan ditunjukkan cara membina kempen FB Ads yang berkesan, bermula daripada setup iklan, duplicate dan retargetting.

Retargetting memang terbukti berkesan untuk memastikan prospek membeli produk yang ditawarkan, jadi sangat penting untuk belajar tentang teknik ini.

 

Kandungan bonus Panduan Affiliate Method

Selain daripada modul-modul utama, 2 bonus turut disediakan iaitu:

Bonus #1 – Template email

Tuan Rahman Basri ada sediakan 7 template email yang boleh digunakan untuk kempen email marketing.

Pembeli boleh terus copy-paste dan guna semua template yang diberi untuk promosikan produk affiliate yang sama, atau ubahsuai mengikut kreativiti sendiri untuk promosikan produk-produk lain.

Semua template email ini memang terbukti berkesan untuk menghasilkan jualan dan komisyen.

Bonus #2 – Support group di Facebook

Haa, ini bonus yang paling best!

Tuan Rahman Basri ada sediakan satu group support di Facebook yang menghimpunkan semua pembeli panduan ini.

Di dalam group ini, pembeli boleh networking dengan pembeli yang lain dan juga bertanya apa-apa sahaja soalan atau masalah yang ada.

Tuan Rahman Basri sendiri serta ahli group juga akan menjawab pertanyaan dan masalah yang dikemukakan.

Paling best, Tuan Rahman Basri dari semasa ke semasa berkongsi tips dan panduan berkenaan pemasaran affiliate.

Macam baru-baru ini, Tuan Rahman Basri ada berkongsi beberapa template email dan artikel yang boleh digunakan untuk promosikan satu produk affiliate.

Jadi, semua orang dalam group tersebut boleh gunakan semua template email dan artikel tersebut sebagai rujukan untuk setup kempen masing-masing.

So, bagaimana?

Rasa teruja dengan semua kandungan panduan ini?

Kalau rasa berminat nak dapatkan semua in, boleh terus klik di sini.

Berkesan ke Panduan Affiliate Method ini?

Mungkin ada yang tertanya-tanya, berkesan ke teknik-teknik yang diajar dalam ini?

Saya tunjukkan hasil yang diperoleh salah seorang peserta yang menggunakan teknik-teknik dalam panduan ini, iaitu Tuan Mahmud Roslan:

Hasil selepas 2 minggu:

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

Hasil selepas 1 bulan:

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

Hasil selepas 2 bulan:

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

Hasil selepas 6 bulan:

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

Saya sendiri pun menggunakan teknik-teknik yang diajar di dalam panduan ini, dan ini pula adalah hasil-hasil yang saya dapat dalam mempromosikan produk-produk affiliate:

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

Saya buat secara part-time sahaja, masih boleh jana pendapatan melalui affiliate.

Ada lagi testimoni daripada pembeli-pembeli lain, boleh lihat dibawah:

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

panduan affiliate method rahman basri buat duit dengan affiliate

Bagaimana nak dapatkan panduan hebat ini?

Buat masa sekarang, panduan ini ditawarkan pada harga RM 190 HARGA PROMOSI RM 90 sahaja!

Murah sangat dah!

Dengan pelaburan RM 90 mendapatkan panduan ini, pembeli berpotensi mendapatkan pulangan berlipat kali ganda.

Untuk dapatkan panduan ini, boleh ikut langkah-langkah yang berikut:

Langkah #1: Buat bayaran RM 90 ke akaun Maybank RB Digital Sdn Bhd 562021629073 (emel: sale@rahmanbasri.com)

panduan affiliate method

Anda boleh buat bayaran secara transfer menerusi online banking, mesin ATM atau deposit tunai CDM.

Pastikan anda simpan resit bayaran.

Langkah #2: Klik di sini: Borang tempahan atau pada gambar di bawah.

HARGA ASAL RM 190 HARGA PROMOSI RM 90 SAHAJA

panduan affiliate method rahman basriAnda perlu muat naik resit bayaran di ruang yang disediakan.

Isikan juga maklumat anda seperti nama, emel dan nombor telefon.

panduan affiliate method

Langkah #3: Klik butang ‘Selesaikan’

Siap!

Tunggu sahaja emel pengesahan dan link untuk download semua video nanti.

Jika anda menghadapi sebarang masalah semasa membuat tempahan atau mengisi borang, boleh hubungi saya melalui Whatsapp ke 013-9798719 atau terus klik di sini: wasap.my/60139798719

..

 

Panduan Affiliate Simple Tapi Power: Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate

panduan affiliate simple tapi powerBaru-baru ini saya ada mendapatkan salah satu pakej panduan buat duit dengan affiliate terkini yang terdapat di pasaran, iaitu Panduan Affiliate Simple Tapi Power.

Panduan ini disediakan oleh Tuan Oswald Justin, seorang bekas chef yang kini menumpukan sepenuh masa beliau kepada bisnes online.

Saya tidak kenal Tuan Oswald Justin secara peribadi, beliau pun tidak kenal saya, tetapi saya dah kenal nama beliau sejak beberapa tahun lepas lagi kerana beliau sering berada dalam senarai top rank bagi banyak program affiliate yang dijalankan oleh otai-otai internet marketer lain.

Beliau memang selalu berjaya buat jualan affiliate dengan banyak hingga sering berjaya mendapat tempat dalam senarai teratas program-program affiliate.

Lihat sahaja contoh dalam gambar di bawah, beliau berjaya buat jualan lebih RM 60,000 dan jana keuntungan lebih RM 20,000 daripada satu program affiliate:

Ada banyak lagi bukti beliau berjaya buat duit dengan affiliate secara lumayan, boleh lihat di sini: Panduan Affiliate Simple

Kiranya, Tuan Oswald Justin memang tahu cara nak jana pendapatan lumayan dan buat duit dengan affiliate.

Jadi, beliau memang layak untuk mengajar orang lain berkenaan cara sebenar buat duit dengan affiliate.

Oleh itu, beliau telah sediakan satu pakej panduan yang mendedahkan teknik-teknik yang beliau gunakan untuk jana pendapatan lumayan menerusi affiliate, dan panduan tersebut dikenali sebagai Panduan Affiliate Simple Tapi Power.

Apa itu buat duit dengan affiliate?

Sebelum saya buat review Panduan Affiliate Simple Tapi Power, saya terangkan sedikit berkenaan affiliate untuk beri pencerahan bagi mereka yang belum tahu.

Affiliate adalah salah satu model bisnes yang biasa digunakan untuk memudahkan perjalanan bisnes.

panduan affiliate simple tapi power

Kadang-kadang, program affiliate turut dikenali sebagai program referral.

Dalam model bisnes ini, pemilik produk akan menganjurkan program affiliate, di mana pemilik produk akan menyediakan satu sistem khas untuk membolehkan ejen-ejen mendaftar dalam sistem tersebut.

Selepas pendaftaran diluluskan, setiap ejen akan diberi link khas dan tools lain seperti gambar, preview produk dan ayat promosi.

Jadi, tugas ejen adalah buat promosi dan sebarkan link khas yang diberi, supaya ramai bakal prospek klik pada link khas tersebut.

Dan jika ada pembeli yang mendapatkan produk melalui link khas tersebut, maka ejen akan diberikan komisen.

Itulah proses buat duit dengan affiliate.

Kiranya, dalam model bisnes affiliate, tugas ejen adalah daftarkan diri, dapatkan link khas, buat promosi untuk tarik prospek berkualiti dan kadang-kadang perlu layan pertanyaan prospek agar berjaya close sale dengan sempurna.

Tugas penganjur program affiliate pula adalah sediakan produk, bangunkan sistem affiliate, tarik ejen, sediakan support dan uruskan penghantaran produk apabila pelanggan membeli.

Yang seronok jadi ejen affiliate adalah anda tak perlu bersusah payah sediakan dan uruskan produk, cuma fokus pada promosi dan close sale.

Malah, menerusi affiliate, boleh mula jana pendapatan tanpa modal besar pun, dan pulangannya adalah tanpa had jika kena caranya.

Saya sendiri pun banyak jana pendapatan daripada affiliate sejak dari 2013 lagi, tapi tidaklah sehebat Tuan Oswald Justin.

Memang best buat duit dengan afilliate.

Kalau nak tahu cara yang betul buat duit dengan affiliate, boleh belajar daripada Panduan Affiliate Simple Tapi Power.

Panduan Affiliate Simple Tapi Power

panduan affiliate simple tapi power(Klik di sini untuk terus dapatkan panduan ini: Tempah Panduan Affiliate Simple)

Sekarang, kita pergi ke review Panduan Affiliate Simple Tapi Power.

Sebenarnya, saya terjumpa berkenaan panduan ini semasa sedang blog-walking di blog Tuan Hasrul Hassan yang mana beliau tunjukkan hasil pendapatan beliau daripada program affiliate, yang mana beliau gunakan teknik-teknik yang diajar Tuan Oswald Justin.

Pada mulanya, saya agak skeptikal dengan panduan ini sebab nampak harganya terlalu murah (pada masa tersebut, harga panduan ini RM 10 sahaja) dan tajuk isi kandungannya pun nampak ringkas.

Boleh lihat tajuk isi kandungan Panduan Affiliate Simple Tapi Power dalam gambar di bawah:

panduan affiliate simple tapi power

Nampak simple, kan?

Tetapi, rupa-rupanya saya tersilap, panduan ini simple tapi memang betul-betul powerful.

Isi kandungan dan modulnya memang lengkap bagi sesiapa yang nak belajar cara betul buat duit dengan affiliate.

Jom kita lihat perincian setiap modul dalam panduan ini:

Modul #1 – Apa Itu Affiliate?

Dalam modul #1 ini, Tuan Oswald Justin terangkan dengan lebih lanjut berkenaan bisnes affiliate.

Bagi mereka yang tak pernah tahu tentang affiliate, modul #1 ini akan bantu untuk dapat lebih maklumat berkenaan affiliate.

Tuan Oswald Justin turut terangkan tentang jenis-jenis affiliate dan istilah-istilah yang sering digunakan dalam bisnes affiliate.

Selepas baca modul #1, pembaca akan dapat gambaran yang lebih jelas tentang bisnes affiliate.

Modul #2 – Di Mana Nak Cari Program Affiliate Yang Boleh Dipercayai

Kalau nak sertai program affiliate, kenalah tahu di mana nak cari dan daftar.

Dalam modul #2 ini, Tuan Oswald berikan laman-laman web yang boleh dilawati untuk mendaftar sebagai ejen affiliate.

Tetapi sayangnya, saya rasakan modul #2 ini terlalu ringkas dan kurang lengkap.

Tuan Oswald Justin hanya berikan 2 sahaja laman web, sedangkan sebenarnya ada banyak lagi laman web yang menyediakan program affiliate.

Beliau juga tidak tunjukkan secara terperinci bagaimana nak daftar sebagai ejen affiliate di setiap laman web yang ditunjukkan.

Walaubagaimanapun, hal ini bukanlah masalah besar pun.

Mudah sahaja nak cari laman-laman web yang menyediakan program affiliate, boleh cari melalui Google sahaja.

Hanya perlu taip keyword seperti “affiliate malaysia” dan “program affiliate malaysia”, akan disenaraikan banyak laman web yang menyediakan program affiliate yang boleh disertai.

Untuk cara daftar pula, biasanya setiap laman web program affiliate akan sediakan panduan cara untuk daftar, jadi hanya perlu ikuti panduan yang diberikan.

Jadi, walaupun modul #2 Panduan Affiliate Simple Tapi Power ringkas sahaja, namun hal ini bukanlah masalah yang besar.

Modul #3 – Apa Yang Perlu Dilakukan Sebelum Nak Mula Promosi

Apabila kita nak lakukan sesuatu perkara, membuat perancangan dan persediaan awal adalah sangat penting supaya perkara tersebut dapat dilakukan dengan jayanya.

Begitu juga apabila nak buat duit dengan affiliate, perancangan dan persediaan awal sangatlah penting.

Dalam modul #3, Tuan Oswald Justin terangkan 2 persediaan awal yang sangat penting yang perlu dilakukan sebelum mula buat duit dengan affiliate.

Nak tahu apakah 2 persediaan awal penting tersebut?

Kenalah baca Panduan Affiliate Simple Tapi Power.

Modul #4 – Bagaimana Nak Mula Promosi Supaya Pelawat Klik Iklan Anda

Modul ini adalah yang paling penting dalam panduan ini.

Dalam modul #4 ini, didedahkan teknik-teknik yang digunakan oleh Tuan Oswald Justin untuk jana pendapatan daripada program-program yang disertai beliau.

Antara teknik-teknik yang beliau kongsikan adalah:

  • Teknik promosi Facebook Profile
  • Teknik promosi Facebook Note
  • Teknik promosi Facebook Fanpage & Facebook Ads
  • Teknik promosi blog
  • Teknik promosi “PM”

Tuan Oswald Justin bukan sekadar beri penerangan ringkas, sebaliknya beliau berikan penerangan yang secukupnya berkenaan setiap teknik.

Lebih istimewa lagi, beliau turut sertakan contoh-contoh apa yang beliau buat bagi setiap teknik di atas, siap dengan screenshots lagi.

Daripada screenshots yang diberikan pun dah boleh belajar secara mendalam berkenaan teknik-teknik yang ditunjukkan.

Semua teknik yang ditunjukkan ini memang diakui berkesan untuk promosikan produk affiliate, jadi kalau anda betul-betul nak jana pendapatan dengan affiliate, sangat rugi kalau terlepas belajar semua teknik di atas.

Modul #5 – Bagaimana Nak Hasilkan Ayat Iklan Supaya Pelawat Klik Iklan Anda

Dalam bisnes affiliate, teknik promosi untuk tarik perhatian prospek adalah perkara paling penting.

Dan, untuk tarik perhatian prospek, mestilah kena pandai tulis ayat promosi atau ayat iklan yang menarik.

Bagaimana nak tulis ayat iklan yang menarik perhatian prospek?

Dalam modul #5 Panduan Affiliate Simple Tapi Power, ditunjukkan cara-cara dan contoh-contoh penulisan ayat iklan yang betul supaya dapat tarik perhatian prospek untuk klik.

Modul #6 – Bagaimana Nak Promosi Affiliate Produk “STRATEGI BERJAYA JANA RM36,380”

Dalam modul terakhir ini, Tuan Oswald Justin dedahkan satu teknik powerful bagaimana untuk jana pendapatan lebih 5-angka daripada program affiliate.

Teknik powerful ini adalah berlainan daripada teknik-teknik dalam modul #4, dan merupakan teknik yang sering digunakan oleh otai-otai untuk buat duit dengan affiliate.

Tuan Oswald Justin terangkan langkah-demi-langkah yang perlu dilakukan dalam teknik powerful ini.

Siap ditunjukkan satu case study yang beliau buat, yang mana daripada program affiliate tersebut, beliau berjaya jana pendapatan sehingga RM 36,380!

Rugi kalau tak belajar teknik powerful ini.

panduan affiliate simple tapi power

(Klik di sini untuk terus dapatkan panduan ini: Tempah Panduan Affiliate Simple)

Bonus Panduan Affiliate Simple Tapi Powerful

Selain daripada modul-modul utama, turut diberikan beberapa bab bonus untuk melengkapkan lagi panduan ini sepertimana yang disenaraikan di bawah ini:

  • Kesilapan-kesilapan seorang affiliate
  • Tips-tips memilih program affiliate terbaik
  • Minda seorang super affiliate
  • Spamming, dosa besar seorang affiliate

Semua bab bonus ini disediakan sebagai motivasi untuk pembaca supaya dapat menjadi seorang super affiliate yang berjaya.

Video Teknik Promosi Retargetting

panduan affiliate simple tapi power

Baru-baru ini Tuan Oswald Justin telah menambah konten baru ke dalam pakej panduan ini, iaitu 6 video langkah-demi-langkah melakukan teknik promosi retargetting berserta 1 video case-study, menjadikan semuanya 7 buah video.

Ini adalah tajuk video-video yang diberikan:

  • Pengenalan retargetting
  • Cara insert pixel code
  • Cara create audience retargetting
  • Cara buat iklan kumpul data audience
  • Berapa size custom audience yang sesuai
  • Cara buat iklan menjual retargetting
  • Case study iklan success retargetting

Teknik retargetting merupakan antara teknik terbaru untuk buat duit dengan affiliate, dan antara teknik yang digemari ramai kerana success rate yang tinggi.

Bagi yang belum pernah tahu tentang teknik ini, boleh belajar daripada video-video yang diberikan bersama-sama ebook utama dalam pakej panduan ini.

Bagaimana nak dapatkan panduan ini?

Kalau berminat nak dapatkan panduan ini, boleh terus klik di sini.

Untuk makluman, harga sebenar pakej panduan ini adalah RM 47, tetapi sekarang boleh diperoleh pada harga istimewa RM 30 sahaja!

Ya, RM 30 sahaja!

Dengan RM 30, dapat sebuah ebook utama (53 muka surat), 7 video terbaru, support group di Facebook (Tuan Oswald sering berkongsi tips-tips affiliate di group ini) dan kemaskini percuma seumur hidup.

Sebelum ini harga panduan ini adalah RM 10, tetapi selepas penambahan video, harga dinaikkan ke harga terkini.

Mujur saya dapatkan panduan ini semasa harga RM 10, maka saya dapat kemaskini 7 video terbaru di atas secara percuma!

Bagi saya, harga RM 30 sekarang pun masih lagi murah, malah inilah antara panduan berkenaan cara buat duit dengan affiliate yang termurah yang terdapat di pasaran sekarang.

Manalah tahu, selepas ini Tuan Oswald Justin mungkin akan tambah konten baru lagi, jadi harga akan dinaikkan lagi.

Jadi, memang rugi kalau tak dapatkan sekarang.

Lagipun, panduan ini memang sangat sesuai bagi mereka yang baru nak belajar atau masih belum berjaya menjana pendapatan lumayan dengan affiliate.

Orang kata, nak berjaya, kenalah ikut orang yang dah berjaya.

Tunggu apa lagi, dapatkan Panduan Affiliate Simple Tapi Power sekarang!

[KEMASKINI]

Bagi yang belum tahu, Panduan Affiliate Simple Tapi Power sekarang telah dipakejkan bersama-sama beberapa lagi set panduan hebat sebagai Pakej Kejayaan Affiliate.

pakej kejayaan affiliate oswald justin

Apa yang ada dalam pakej ini?

Selain daripada Panduan Affiliate Simple Tapi Power, panduan-panduan yang lain adalah:

#1 – Panduan Funnel Bisnes: Formula Menghasilkan Sistem Mengumpul Hungry Buyer

Panduan ini menerangkan bagaimana cara nak kumpul data pelanggan yang berminat nak beli produk-produk yang anda jual  atau promosikan.

Kata orang, money is in the list.

Jadi, panduan ini akan ajar bagaimana nak dapatkan list prospect yang berkualiti, dan tukarkan mereka menjadi sumber wang kita.

Panduan ini sebelum ini dijual pada harga RM 70.

Kalau nak tahu lebih lanjut berkenaan panduan ini, boleh klik di sini: Funnel Bisnes

#2 – Tukar Like Jadi Pelanggan

Panduan ini mengandungi video-video tutorial yang menunjukkan cara-cara menghasilkan Facebook Page yang berkualiti dan mengumpul likes yang banyak daripada prospek.

Kemudian, daripada likes yang dikumpul ini, panduan ini akan menunjukkan bagaimana nak jadikan mereka sebagai pelanggan atau pembeli.

Hasilkan FB Page, kumpul likes, hasilkan duit.

Simple!

Panduan ini berharga RM 47.

Boleh klik di sini untuk info lanjut tentang panduan ini: Tukar Like Jadi Pelanggan

#3 – Squeeze Page Magic Pro

Ini bukan panduan, tetapi adalah software atau tool yang boleh membantu untuk bina squeeze page untuk mengumpul data pelanggan.

Hanya perlu upload dan setup software ini mengikut langkah-langkah yang diberikan, dan anda boleh bina squeeze page tanpa had bilangan dengan mudah.

Semudah A-B-C!

Bagi yang tahu betapa penting dan berkesannya squeeze page untuk mengumpul database prospek, mesti akan rasa sangat bertuah mendapatkan software ini.

Berapa harganya?

RM 97 sahaja.

Untuk info lanjut tentang tool ini, klik di sini: Squeeze Magic Pro

#4 – Formula Buat Duit Affiliate Niche Kerjaya

Ini adalah set panduan ebook dan video terbaru yang dihasilkan oleh Tuan Oswald Justin.

Dalam panduan ini, Tuan OSwald dedahkan semua yang beliau buat untuk mendapatkan jualan lebih RM 64 ribu hasil mempromosikan satu panduan dalam niche kerjaya.

Semua ditunjukkan; produk apa, contoh squeeze page, cara setup iklan termasuk interest prospek, bajet iklan, cara pujuk prospek dan juga follow up sehinggalah prospek menjadi pelanggan.

Anda cuma perlu tiruvasi sahaja apa yang ditunjukkan untuk turut sama hasilkan pendapatan seperti Tuan Oswald Justin.

Panduan ini dijual pada harga RM 50.

Info lanjut tentang panduan ini, boleh klik di sini: Formula Buat Duit Affiliate Niche Kerjaya

#5 – Koleksi Artikel Affiliate Marketing

Tuan Oswald Justin turut menyediakan 7 buah artikel berkenaan affiliate marketing.

Anda boleh olah dan guna artikel-artikel ini di dalam blog atau Facebook sendiri untuk mempromosikan panduan-panduan berkaitan affiliate.

#6 – Formula Buat Duit Affiliate Paling Simple

Dalam ebook ini, ditunjukkan cara menjana pendapatan secara affiliate daripada satu platform mencari kerja, iaitu MauKerja.com

Memang simple!

Berapa nilai semua panduan ini?

Kalau dikira bersekali dengan Panduan Affiliate Simple Tapi Power, semua ini bernilai RM 304

Khas untuk pembeli sedia ada Panduan Affiliate Simple Tapi Power, anda akan mendapat semua ini secara PERCUMA!

Bagi yang belum beli, anda boleh dapatkan semua ini pada harga RM 70 SAHAJA (sehingga 30 November 2017)

Tawaran harga ini hanya terhad sehingga 30 November 2017 sahaja, selepas tarikh tersebut harga akan dinaikka.

Jadi, tunggu apa lagi, cepat dapatkan semua ini!

(Klik di sini untuk terus dapatkan panduan ini: Tempah Pakej Kejayaan Affiliate)

panduan affiliate simple


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau menghadapi masalah semasa membuat tempahan, boleh terus hubungi kami melalui Whatsapp ke 013-9798719 (https://api.whatsapp.com/send?phone=60139798719)

..

Cara Sebenar Buat Bisnes Online di Facebook

buat bisnes online di facebookApabila saya buka Facebook saya, saya dapati memang ramai yang buat bisnes online di Facebook.

Pelbagai barang yang dijual; kosmetik, pakaian, makanan dan macam-macam lagi.

Bukan setakat barang-barang, tetapi ada juga yang jual perkhidmatan.

Contohnya ‘jual’ takaful, unit amanah, khidmat designing, upah menjahit dan lain-lain lagi.

Memang meriahlah Facebook dengan orang yang berniaga.

Mungkin disebabkan tekanan dan keperluan sara hidup yang tinggi pada masa sekarang, maka ramai orang mengambil peluang untuk jana pendapatan tambahan melalui Facebook.

Sambil bersosial di Facebook, sambil buat bisnes, sambil jana pendapatan tambahan.

Malah ada juga yang buat bisnes online di Facebook kerana memang minat berniaga lalu jadikannya sebagai kerjaya tetap.

Tetapi, ada yang kata bisnes online di Facebook sekarang sudah tidak relevan, kerana terlalu ramai yang buat perkara yang sama.

Persaingan terlalu sengit.

Pembeli pula semakin hilang kuasa membeli.

Susah nak jana pendapatan yang baik melalui bisnes online di Facebook.

Sebenarnya, bisnes online di Facebook masih lagi relevan.

Masih ramai yang berjaya jana pendapatan lumayan walaupun baru mula berniaga di Facebook.

Dan jika anda pun salah seorang orang baru (newbies) yang nak mula berniaga di Facebook, anda pun boleh jana pendapatan lumayan dengan syarat kena tahu cara yang betul.

Nak tahu cara yang betul buat bisnes online di Facebook?

Boleh ikuti langkah-langkah yang akan saya terangkan nanti.

Langkah-langkah ini sebenarnya saya peroleh daripada pengalaman sendiri berniaga di Facebook dan juga hasil pembelajaran daripada panduan-panduan yang pernah saya ikuti.

Dan panduan paling lengkap yang saya rasakan paling sesuai untuk newbies adalah ebook Pro Spy FB daripada Tuan Affiq Fadzil.

Langkah-langkah yang akan saya terangkan nanti pun sebahagian besarnya diambil daripada ebook Pro Spy FB.

buat bisnes online di facebookPro Spy FB adalah sebuah panduan lengkap dalam bentuk ebook yang menunjukkan langkah demi langkah menjalankan bisnes online di Facebook; mula daripada cari produk sehinggalah close sale (jual barang kepada pelanggan)

Pro Spy FB terdiri daripada dua pakej; pakej basic dan upgrade.

Kalau anda sedang berjinak-jinak nak mula jana pendapatan di Facebook dengan buat bisnes online, sangat digalakkan untuk dapatkan panduan ini.

Memang berbaloi-baloi!

Boleh lihat butiran lengkap berkenaan panduan ProSpy Fb di sini.

Tanpa buang masa, jom lihat langkah-langkah cara betul buat bisnes online di Facebook:

Langkah #1 – Product/service research

Perkara pertama yang perlu difikirkan apabila nak mula berniaga di Facebook adalah tentukan apa yang hendak dijual.

Paling mudah, jual produk-produk yang mendapat permintaan yang tinggi.

Produk-produk sebegini memang sedang dicari orang, maka memang mudah nak buat jualan.

Tetapi, bukan mudah nak kenal pasti produk-produk permintaan tinggi.

Dalam Pro Spy FB, ada dua modul khas yang tunjukkan langkah-langkah untuk buat product research bagi kenal pasti produk hot atau produk permintaan tinggi.

Boleh ikut langkah-langkah yang ditunjukkan untuk tentukan produk yang sesuai untuk anda jual.

Lebih menarik lagi, kalau ambil pakej upgrade Pro Spy FB, pembeli akan diberikan 50 senarai produk hot yang mendapat permintaan tinggi di Facebook.

Dengan adanya senarai ini, tak perlulah lagi bersusah-payah membuat carian, sebaliknya jual sahaja produk-produk yang disenaraikan.

Selain daripada jual produk, boleh juga jual perkhidmatan di Facebook.

Jika anda mempunyai kemahiran tertentu seperti menulis artikel, graphic designing, membaiki peralatan elektronik atau apa jua jenis kemahiran, anda sebenarnya boleh jual kemahiran tersebut.

Pasti ada yang perlukan kemahiran anda tersebut, cuma perlu buat kajian jenis kemahiran atau servis apa yang mendapat permintaan tinggi di Facebook.

Di samping itu, kalau anda ada minat atau hobi yang unik, boleh juga jadikannya sebagai bisnes di Facebook.

Contohnya, jika anda mempunyai minat mengumpul wang lama, mengembara, membaca buku, membela kucing atau menanam pokok, anda boleh tukarkan minat dan hobi tersebut kepada sebuah perniagaan.

Pengetahuan anda yang mendalam berkenaan hobi yang anda minati tersebut pastinya memudahkan urusan bisnes anda nanti.

Sekarang, anda dah tahu nak jual apa?

Untuk langkah pertama ini, senaraikan dahulu beberapa produk atau perkhidmatan yang anda rasa boleh dijual di Facebook.

Untuk langkah seterusnya, kita akan lihat bagaimana untuk pilih yang terbaik.

Langkah #2 – Validasi

buat bisnes online di facebookSelepas dah buat senarai produk atau perkhidmatan yang sesuai untuk anda buat bisnes online di Facebook, kena buat satu langkah penting untuk tentukan produk/perkhidmatan yang terbaik dan paling sesuai.

Langkah tersebut dikenali sebagai proses validasi atau market testing.

Langkah ini penting untuk tentukan sama ada produk/perkhidmatan yang ingin dijual masih mendapat permintaan yang tinggi atau tidak.

Dengan lakukan proses ini juga, dapat elakkan kerugian yang besar akibat produk tidak laku.

Bayangkan, selepas dah buat product research dan anda kenal pasti produk yang hendak dijual, tanpa jalankan proses validasi, anda terus beli produk tersebut dalam kuantiti yang banyak.

Kononnya, anda yakin dengan research yang telah dibuat dan produk tersebut akan laris dijual.

Malangnya, selepas mula dijual, rupa-rupanya produk tersebut tidak mendapat sambutan seperti mana yang disangkakan.

Lebih malang lagi jika produk tersebut tidak dapat dijual dan menyebabkan kerugian.

Sebab itulah penting untuk lakukan proses validasi.

Dalam proses ini, bukan sahaja nak test sama ada produk/perkhidmatan tersebut masih mendapat permintaan tinggi atau tidak, malah membantu untuk tentukan harga, ayat iklan dan gambar produk yang paling sesuai bagi melariskan jualan nanti.

Proses ini juga akan bantu anda untuk tentukan sasaran pelanggan yang tepat; jantina, umur, lokasi, pekerjaan, sikap dan minat.

Jika promosikan produk/servis hot kepada sasaran yang tepat, memang mudah nak hasilkan jualan.

Bagaimana nak jalankan proses validasi?

Dalam ebook Pro Spy FB, dalam modul #3 iaitu Product Market Test, diterangkan 3 langkah utama proses validasi iaitu pilih produk dan brainstorm, rangka ayat dan posting, dan akhir sekali kumpul jawapan dan analisis.

Malah diberikan contoh ayat atau skrip dan juga tempat yang sesuai untuk melakukan proses validasi.

Kalau nak belajar lebih lanjut tentang proses validasi, sila baca ebook Pro Spy FB.

Langkah #3 – Cari supplier

Selepas dah kenal pasti produk/servis yang paling sesuai untuk dijual, tiba masa untuk cari supplier atau pembekal.

Tak kisahlah nak guna model bisnes yang mana, sama ada dropship, consignment, arbitrage atau borong, tetap perlu cari supplier yang baik.

Saya masih ingat semasa buat bisnes kain cotton di Facebook dulu.

Pada mulanya bisnes berjalan baik, tetapi apabila supplier mula bermasalah untuk membekalkan kain cotton yang cantik secara berterusan, bisnes saya mula bermasalah.

Sebab itulah sangat penting untuk cari supplier yang baik untuk pastikan bisnes di Facebook dapat berjalan baik.

Buat bisnes di Facebook bukan untuk seminggu dua, tetapi biarlah berterusan hingga jadi sumber pendapatan yang lumayan.

Untuk cari supplier, anda boleh cari supplier offline atau pun online.

Kalau dapat supplier yang dekat dengan rumah, memang best sebab senang nak top-up stok atau tukar produk jika ada sebarang masalah.

Lebih best lagi kalau supplier jenis full-support dan sanggup beri tunjuk ajar untuk anda bangunkan bisnes anda nanti.

Dalam ebook Pro Spy FB, Tuan Affiq Fadzil ada tunjukkan 5 cara untuk cari supplier bagi produk-produk hot di Facebook.

Beliau juga ada senaraikan beberapa tempat atau lubuk untuk cari supplier dan beliau berikan tips-tips penting bagi meneroka lubuk-lubuk tersebut.

Kalau baca pakej upgrade ebook Pro Spy FB, anda akan diberikan 40 senarai supplier yang Tuan Affiq sendiri dah tapis; kiranya semua supplier yang disenaraikan tersebut adalah supplier yang baik dan boleh dipercayai.

Tak perlu susah-susah cari supplier, boleh jimat banyak masa!

Langkah #4 – Setup kedai

Dah ada produk/servis untuk dijual, dah jumpa supplier terbaik, sekarang dah tiba masa untuk setup kedai.

Untuk buat bisnes online di Facebook, anda boleh setup kedai melalui 3 medium iaitu Facebook Profile, Facebook Group dan Facebook Page.

Ramai orang yang menggunakan FB Profile mereka untuk mula menjual di Facebook.

Tak salah untuk gunakan FB Profile sendiri, lagi pun lebih murah nak mulakan bisnes sebab tak perlu keluar kos iklan dan lebih mudah sebab boleh menjual kepada rakan-rakan yang dikenali.

Untuk dapatkan lebih ramai pelanggan, boleh add friend bakal pelanggan, tapi ingat, kena add sikit-sikit ya.

Peraturan Facebook dah makin ketat, mereka tak benarkan untuk add friend secara mendadak dan beramai-ramai, nanti FB Profile anda boleh disekat.

Kekurangan menggunakan FB Profile adalah bilangan friend dihadkan kepada 5000 orang sahaja; maknanya kalau anda dah ‘berkawan’ dengan 5000 pelanggan, anda dah tak boleh nak tambah pelanggan baru.

Walaubagaimanapun,  anda boleh tambah followers tanpa had, tetapi kenalah bagi sesuatu yang menarik untuk buatkan prospek follow anda.

Untuk berniaga di FB Profile, pastikan anda banyakkan menjual menggunakan teknik soft-selling atau story-telling.

Sebabnya kalau gunakan teknik hard-selling, rakan-rakan anda mungkin boleh rasa menyampah.

Selain FB Profile, boleh juga setup kedai anda menggunakan Facebook Group.

Anda boleh setup FB Group sendiri dan add bakal pelanggan, atau terus saja menjual di FB Group lain yang banyak terdapat di Facebook.

Tetapi, pastikan FB Group yang anda pilih tersebut adalah berkualiti, responsif dan membenarkan anda membuat iklan di dalam group tersebut.

Ingat, jangan suka-suka hati membuat iklan promosi di FB Group orang lain tanpa keizinan; perbuatan ini dipanggil sebagai spamming.

Cara paling efektif untuk buat bisnes online di Facebook adalah melalui Facebook Page.

FB Page ada banyak kelebihan; nampak lebih profesional, ada banyak functions, boleh setup iklan FB Ads dan tarik pelanggan tanpa had.

Kalau anda betul-betul serius nak berniaga di Facebook, disarankan supaya gunakan FB Page sebagai medium utama untuk setup kedai anda.

Kalau tak tahu cara untuk setup kedai di FB Page, boleh baca panduan Pro Spy FB.

Ada modul khas yang menunjukkan step by step bagaimana setup FB Page untuk promosikan produk/servis anda, ditambah dengan beberapa setting yang perlu diikuti untuk hasilkan FB Page yang disukai bakal pelanggan.

Langkah #5 – Promosi

buat bisnes online di facebookSelepas dah setup kedai, kenalah letak barang-barang untuk dijual.

Begitu juga kalau buat bisnes online di Facebook.

Jadi sekarang, anda kenalah paparkan apa yang dijual di Facebook, sama ada gunakan profile, group atau page.

Buat bisnes online, oleh kerana pelanggan tidak dapat melihat produk di depan mata, maka ayat promosi dan gambar memainkan peranan yang sangat penting.

Apabila tulis ayat promosi, pastikan ayat tersebut mampu memukau bakal pelanggan dan menjentik emosi mereka untuk mendapatkan produk/servis yang anda tawarkan.

Secara ringkasnya, struktur ayat promosi terdiri daripada headline, content dan call to action; jadi pastikan anda tahu cara untuk tulis ayat promosi yang betul.

Boleh gunakan banyak teknik untuk hasilkan ayat promosi; hard-selling, soft-selling, story-telling atau content-sharing.

Selain ayat promosi, gambar juga memainkan peranan yang penting.

Boleh letak gambar produk, gambar hasil servis yang dibuat, gambar tengah buat kerja dan gambar testimoni.

Dalam pakej upgrade ProSpy FB, ada diberikan contoh ayat-ayat promosi dan gambar-gambar yang boleh digunakan untuk menarik bakal pelanggan di Facebook.

Nak lebih advance, boleh juga buat video atau gunakan function Facebook Live untuk dipaparkan di kedai Facebook anda.

Video yang menarik mudah menjadi viral dan menarik ramai bakal pelanggan, tetapi janganlah pula buat video yang menampakkan kebodohan diri-sendiri (maaf, terpaksa kasar sikit) dan menimbulkan kontroversi.

Langkah #6 – Tarik pelanggan

Tiada gunanya kalau ada produk/servis yang hot, setup kedai cantik-cantik, tetapi tiada siapa yang datang atau tahu tentang kewujudan kedai tersebut.

Begitu juga jika anda buat bisnes online di Facebook; trafik berkualiti adalah sangat penting.

Tak kisah nak gunakan teknik percuma atau berbayar, yang penting dapatkan trafik berkualiti secara konsisten.

Kalau anda setup kedai gunakan FB Profile, boleh add bakal pelanggan sebagai friend.

Tapi, pastikan dibuat secara berkala dan sedikit demi sedikit, jika terlalu mendadak profile tersebut boleh disekat.

Jika berniaga di FB Group pula, pilih waktu yang sesuai untuk pos iklan anda supaya ramai ahli group tersebut dapat melihat iklan yang anda poskan.

Dengan FB Page pula, anda boleh setup FB Ads untuk tarik pelanggan ke kedai online anda.

Yang best dengan FB Ads adalah anda boleh dapatkan pelanggan yang berkualiti sebab boleh target umur, jantina, lokasi, status, pekerjaan, perlakuan dan minat prospek yang sesuai dengan produk/servis yang ditawarkan.

Contohnya, kalau jual barang-barang keperluan bayi, boleh paparkan iklan kepada wanita berkahwin berumur 23 hingga 35 tahun, mempunyai anak dan meminati page-page berkaitan keibubapaan dan penjagaan bayi.

Contoh yang lain, kalau anda menjual aksesori kereta, anda boleh target lelaki berumur 23 hingga 35 tahun, bekerjaya dan meminati page-page berkaitan kereta.

Kalau anda pandai buat iklan FB Ads, memang boleh dapat trafik berkualiti pada harga yang murah, dan hasilnya jualan anda boleh meningkat berkali-ganda.

FB Ads adalah rahsia utama bagaimana orang lain berjaya menjana pendapatan lumayan dengan buat bisnes online di Facebook.

Kalau tak percaya, boleh baca kisah-kisah mereka yang berjaya buat jualan lumayan dengan Fb Ads.

Tak tahu cara nak setup FB Ads?

Jangan risau, dalam panduan Pro Spy FB ada ditunjukkan cara buat FB Ads dari awal hingga akhir.

Langkah #7 – Close sale & follow up

Biasa tak anda lihat dalam Facebook, kalau ada post jual barang, mesti ramai yang komen minta “PM”

Orang yang komen “PM” sebenarnya adalah mereka yang berminat dengan produk tersebut.

Ada juga yang akan terus menghubungi penjual untuk beli produk yang dipromosikan.

Jadi, sebagai penjual, kena ada skill dan tahu cara untuk layan prospek yang berminat ini supaya akhirnya mereka bertukar menjadi pembeli.

Skill untuk tukar prospek kepada pembeli dikenali sebagai skill close sale.

Kadang-kadang, ada juga sesetengah prospek menunjukkan minat nak beli, tetapi selepas diberi maklumat yang diminta, prospek itu senyap tanpa berita.

Ada juga yang berjanji nak bayar segera, tetapi senyap sehingga beberapa hari.

Sebagai peniaga, jangan pula cepat melenting, menyindir dan memarahi prospek yang senyap sebegitu.

Sebaliknya, follow up mereka baik-baik, mungkin mereka terlupa untuk beli atau bayar kerana sibuk dengan perkara-perkara lain.

Mungkin selepas anda ingatkan mereka, mereka akan terus bayar kepada anda.

Ini adalah skill follow up yang perlu ada bagi mereka yang nak buat bisnes online di Facebook.

Dalam ebook ProSpy FB ada diterangkan tentang kedua-dua skill penting ini, jadi jangan terlepas dapatkan panduan ini untuk belajar lebih lanjut, ya.

Langkah #8 – Kekalkan hubungan

buat bisnes online di facebookPelanggan adalah aset bagi seorang peniaga, dan lebih mudah untuk mendapat hasil daripada pelanggan sedia ada berbanding mencari pelanggan baru.

Oleh itu, untuk buat bisnes online di Facebook secara berterusan, pastikan anda jaga hubungan dengan pelanggan sedia ada.

Dapatkan dan simpan database mereka baik-baik seperti nama, nombor telefon dan alamat emel.

Sentiasa post perkara-perkara menarik atau content-content bermanfaat di ‘kedai Facebook’ anda.

Sentiasa berhubung dengan pelanggan sedia ada, jangan sombong.

Sediakan produk-produk baru, pakej istimewa, kupon diskaun atau harga menarik untuk pelanggan setia.

Dengan cara ini, mereka akan sentiasa setia dan gembira untuk hulurkan duit mereka kepada anda berulang-ulang kali.

Inilah rahsia besar bagaimana ramai peniaga berjaya menjana keuntungan lumayan melalui bisnes online di Facebook.

Langkah #9 – Kembangkan bisnes

Selepas dah berjaya buat bisnes online di Facebook, boleh kembangkan lagi bisnes anda menggunakan platform-platform yang lain.

Boleh buat bisnes online di media sosial lain seperti Instagram.

Boleh buat bisnes online di e-marketplace seperti Lelong, Lazada dan 11Street.

Boleh buat bisnes online di laman web sendiri.

Boleh juga kalau nak buka kedai offline.

Boleh recruit pekerja dan bangunkan sistem bisnes yang sistematik supaya akhirnya bisnes anda boleh berjalan secara automatik.

Boleh baca tentang kuadran pendapatan dalam artikel ini: 4 Kuadran Sumber Pendapatan

Kalau di peringkat awal buat bisnes online di Facebook anda berada dalam kuadran Self-business, selepas berjaya kembangkan bisnes, anda boleh bergerak ke kuadran Business-owner.

Itulah sahaja cara sebenar buat bisnes online di Facebook.

Tahniah kerana berjaya baca sampai ke penghujung artikel ini.

Diharapkan anda mendapat manfaat daripada artikel yang panjang ini.

Jadi, tunggu apa lagi, jom buat bisnes online di Facebook!

p/s: Jangan lupa untuk dapatkan Pro Spy FB, sebuah panduan lengkap untuk mereka yang nak belajar cara sebenar buat bisnes online di Facebook.

Buat masa sekarang, pakej basic cuma berharga RM 100, manakala pakej upgrade berharga RM 150 sahaja.

Memang berbaloi untuk dimiliki.

Klik di sini untuk dapatkan Pro Spy FB sekarang

buat bisnes online di facebook

Selain ProSpy FB, satu lagi panduan buat bisnes online di Facebook yang saya cadangkan adalah Pakej Video FB Assasin oleh Tuan Azian Osman. Panduan yang lengkap dan berbaloi dimiliki pada harga yang berpatutan. Boleh klik gambar di bawah untuk lebih details berkenaan Pakej Video FB Assasin ini.

pakej video fb assasin..